19 weeks +++

Alhamdulillah, selesai sudah medical checkup untuk bulan ni semalam dan pagi tadi pergi check gigi untuk mengandung... Baby pun alhamdulillah sihat walaupun Mrs. Mimi sendiri yang tak berapa sihat, maklum la musim hujan ni, Mrs. Mimi kena selsema dan batuk tapi sekarang dah makin elok. Saat yang paling mengembirakan, bila dengar denyutan jantung baby dan merasakan gerakan baby...^_^

Mrs. Mimi bersyukur dan sangat-sangat berterima kasih pada Allah sebab bagi pengalaman yang amat bermakna bagi Mrs. Mimi. Bila merasakan gerakan baby, Mrs. Mimi mula-mula tak yakin, betul ke apa yang Mrs. Mimi rasa tu gerakan baby atau hanya perut Mrs. Mimi yang lapar..hehehe.... Apabila nurse tanya Mrs. Mimi dah rasa gerakan baby??? Mrs. Mimi  tanya balik nurse tu, rasa macam mana bila baby tu gerak???...(maklumla, first baby...mana ada pengalaman lagi)...Nurse cakap kita akan rasa macam perut kena jentik-jentik tapi tak sakit la... Barula Mrs. Mimi tahu yang firasat Mrs. Mimi selama ini tentang baby dah pandai gerak-gerak dalam perut tu betul...

Okaylah, Mrs. Mimi pun dah tak tahu nak cerita apa kat korang. Mrs. Mimi cuma berharap doakan semoganya semua berjalan lancar sdan selamat hendaknya...


p/s: merindui Mr. B, yang pergi mencari rezeki...Semoga segala urusan dan pekerjaan Mr. B berjalan dengan lancar dan sihat disana...

2 comments:

  1. babe, me too dah rasa pergerakan baby...Awesome kan?? Syukur sgt2....happy walaupun sometimes rasa sakit sikit kan...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahu xpe...alhamdulillah,best dan bsyukur sangat2 dapat rasa pengalaman macam ni...

      Delete

Thanks sebab sudi singgah blog Mrs Mimi yang tak seberapa ni, sila komen my entry untuk memberi semangat...Love u olls!!!