Hidup umpama ombak

Hari ini, pagi-pagi bangun badan Mrs. Mimi dah lemau...semangat nak pergi kerja macam pudar je...Hurm....Entahlah, mungkin rasa keseronokan kerja tu, dah hilang kot... Lagipun, Mrs. Mimi  tak nak jadi seperti lembu dicucuk hidung selamanya...STOP it!!!
Tak suka bila kena suruh-suruh tapi benda tu tak betul dan menyusahkan kita...
Astaghfirullah-al'azim, memang betul-betul menguji kesabaran Mrs. Mimi hari ini... Semua ye, ada je yang tak kena...Tapi hanya SABAR je mampu dibuat...Cuma sampai bila Mrs. Mimi  dapat bersabar???





Kata orang hidup kita ini umpama ombak di laut. Sekejap di atas puncak, kemudian turun ke bawah kemudian naik kembali dan turun lagi. Berulang-ulang tanpa jemu. Waktu pagi kita ingat pada tuhan, tengahari kita alfa atas alasan kesibukan, malam pula kita tidur keletihan. Begitulah hari-hari yang kita lalui sehinggalah saat kita  dijemput oleh tuhan bertemu denganNya.....




p/s: Kesabaran itu separuh daripada iman, bersabarlah kamu menghadapi cabaran.

No comments:

Post a Comment

Thanks sebab sudi singgah blog Mrs Mimi yang tak seberapa ni, sila komen my entry untuk memberi semangat...Love u olls!!!