Renungkan~

 السلام عليكم 


Mrs. Mimi bersyukur kerana masih mampu lagi bernafas hari ini. Alhamdulilllah, Mrs. Mimi bersyukur kerana Allah memberikan kesempatan untuk Mrs. Mimi berkongsi cerita atau pendapat bersama pembaca sekalian. Mungkin ada yang perasan, entry Mrs. Mimi minggu ini semuanya agak formal, tetapi jujur Mrs. Mimi katakan, ini yang terlintas di minda Mrs. Mimi ketika menulis entry ini. Mrs. Mimi selalu ingat dan pegang satu firman Allah:

Dan sesungguhnya Allah akan menguji seseorang mengikut kemampuannya seperti yang telah tertulis di dalam Surah Al-Baqarah ayat 286 :

“Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya.

Dan Mrs. Mimi sedar, semua yang berlaku hari ini, ada hikmahnya. Belajarlah dari kesilapan, entry ini bukan untuk mengingati kamu semua sahaja, tetapi ini amat penting pada Mrs. Mimi supaya sentiasa ingat dan tidak akan ulangi kesilapan yang dilakukan. Allah sayang umatnya, sebab itu dia diuji....Tenang hati Mrs. Mimi bila ingat dan baca firman ini.

No comments:

Post a Comment

Thanks sebab sudi singgah blog Mrs Mimi yang tak seberapa ni, sila komen my entry untuk memberi semangat...Love u olls!!!