Kemalangan!!!

Pagi tadi, syaris-syaris je nak kemalangan masa otw nak pergi kerja...Haishh, kakak ke makcik Mrs. Mimi pun tak pasti...Muka slumber badak je...Ma Mrs. Mimi jalan terus, so memang sepatutnya ma jalan jela terus..Tapi boleh la, tiba-tiba satu kereta lalu depan kereta ma, main masuk je simpang....Entah apa-apa la kakak tu, boleh dia masuk simpang tu tanpa bagi signal yang dia nak masuk simpang...Tak pun julurkan dulu kepala kereta tu, so orang faham la, awak tu nak masuk simpang ni, sampai-sampai je T-junction ko main jalan je laju-laju plak tu...Ye, pun kalau tak sayang nyawa, Mrs. Mimi dan ma, sayang nyawa kami taw...Hishhhhhhhhhh!!!1 Nasib break kereta ma makan, kalau tak, memang remuk akak tu kena langgar...Patutnya, lepas jadi macam tu, angkat la tangan tanda minta maaf ke apa, tapi boleh buat muka berlagak je...Lempang laju-laju kang....!!!


Dapat lempang akak tu tadi kang elok, bagi dia sedar...


p/s: Disebabkan pemandu-pemandu yang tak bertanggungjwab macam ni la menjadikan peratusan kemalangan jalan raya bertambah...Sedar-sedar la diri tu...Itu yang buat Mrs. Mimi malas nak drive sendiri... TAKUT dengan sikap-sikap pemandu jalan raya ni, kalau careful sangat pun salah, tak careful pun salah, so fikir-fikirkan....Sayangi diri anda, Ingatlah orang yang tersayang ketika memandu...

3 comments:

  1. mrs mimi,

    xyah lempang makcik tu...bako je kete dia...evil laugh hahahaa

    ReplyDelete
  2. suka hati jek kakak tuh.
    aiyooo -.-

    ReplyDelete
  3. @msredcheesecake: hehehe..awok ni,kalo bako2,habis kang..hehehee ;)

    @yanyan:tula,ske2 hati dia je..kalau accident kan susah...

    ReplyDelete

Thanks sebab sudi singgah blog Mrs Mimi yang tak seberapa ni, sila komen my entry untuk memberi semangat...Love u olls!!!