INTERVIEW DONE!!!

Semalam, pukul 5 Mrs. Mimi dah bangun sebab nak kejutkan Mr. Fiance bangun pagi...Apa kena mengena pasal kejot dia, sebab dia yang akan hantar Mrs. Mimi pergi temuduga...huhu...Alhamdulillah, pukul 6.45 beliau dah sampai rumah.."sorry huny, tak sambut u datang, I sambung tidur balik, tu mandi lambat....hehe..."

Pukul 7suku pagi. kami bertolak ke PKNS, Shah Alam...Dengan berpakaian sukan, dah macam budak sekolah je, Mrs. Mimi rasa.... Nasib bawa sweater, boleh cover sikit...Hah, lebih kurang macam gambar kat bawah ni la, yang Mrs. Mimi pakai...

Tapi tak ade la name tag tu, lepas tudung sekolah...Mrs. Mimi pakai shawl..hehe....

Ujian kecergasan bermula, kami kena berlari sepanjang 20 meter dan ulang alik sehilang 10 kali (1 level) sehingga habis di level 6...Maksudnya 1 level (10 kali ulang alik), 5 level = 50kali ulang alik. level 6 itu cuma sekali sahaja...Pihak pengurusan sudah kurangkan jarak dan level..kalau tak mesti ramai lagi yang pancit...Setelah dikira-kira dalam 1000meter = 1 km kena berlari mengikut tempoh beep...huhu..


Sebelum bermula, Mrs. Mimi risau je tak dapat habiskan sampai level 6...Alhamdulillah, Mrs. Mimi dapat habiskan sampai level 6...Penat tu normal la, tapi tak ada sampai semput... Lepas ni temuduga dengan panel pula...Ni yang buat Mrs. Mimi seram ni, habis keluar semua-semuanya, maksudnya info-info negara, menteri dan sebagainya keluar dari mulut calon-calon yang ingin di temuduga...Siap menghafal lagi....Dorang ni buat Mrs. Mimi cuak la...Dah la, Mrs. Mimi pasal politik ni zero...Malas nak masuk campur sebenarnya...hehee

Alhamdulillah, masuk je bilik panel tu, dia tanya pasal latar belakang, kenapa berminat ingin memohon jawatan ini, KEMAS itu berkaitan apa....Mrs. Mimi main bantai je, cakap je apa yang terlintas kat kepala otak...Satu je yang spoil, masa dia tanya rukun negara, boleh plak Mrs. Mimi tergagap, hah kan tak pasal panel tu nyanyi...hehehe....Darah gemuruh, terus tergagap.....Kami masuk sekali dua calon...Jadi tak ada la sorang-sorang..Yang syok ye, last tu dia suruh kitaorang tanya dia plak, member Mrs. Mimi yang tanya masa itu, tapi panel tu suruh Mrs. Mimi plak jawab...huhu...nasib betul apa yang Mrs. Mimi jawab...Padahal ikut kefahaman sendiri je...Alhamdulillah, mereka menunjukkan signal positif...Kami boleh gelak-gelak taw masa temuduga tu...hehehe....Seronok, pengalaman temuduga macam ni, biasanya orang temuduga pakai pakaian formal, tetapi kami pakaian sukan... Alhamdulillah, semua selesai...tunggu jela jawapan dari mereka, dapat atau tak....Mudah-mudahan Mrs. Mimi dapat kerja ni....Doakan Mrs. Mimi ... =)

2 comments:

  1. insyaallah syg..
    semoga dapatlah kamu kerja tu..
    amin..

    ReplyDelete
  2. @Miss Zymah : amin...insyaallah....

    ReplyDelete

Thanks sebab sudi singgah blog Mrs Mimi yang tak seberapa ni, sila komen my entry untuk memberi semangat...Love u olls!!!