AKIBAT TAKSUB KOMIK!!!

Mari ramai-ramai baca akhbar metro hari ini, pasal

Kelar adik, serang polis...


Bahaya, sangat-sangat bahaya, komik itu hanya cerita rekaan, jangan la kita terlalu taksub, sampai ingin melakukan aksi yang berada didalam komik itu...Sedangkan orang yang sudah dewasa pun boleh terikut-ikut macam ni, cuba korang semua bayangkan kalau budak-budak sekolah macam mana????Mestila, dorang akan terpengaruh dan terikut aksi-aksi dalam novel itu..Pernah tak korang baca, info pasal kanak-kanak belajar melalui penglihatan, pendengaran dan pembacaan. Jadi dari 3 aspek kanak-kanak itu belajar, mereka akan cuba mengaplikasikan apa yang mereka belajar dan faham..Tanpa bimbingan ibubapa atau orang dewasa, pemahaman atau pembelajaran mereka yang terpesong. Jika orang dewasa sendiri terpengaruh, bagaimana pula dengan generasi kanak-kanak atau remaja????Cuba fikir-fikirkan dan ambil ikhtibar apa yang berlaku.... 


p/s: Alamak, ayat Mrs. Mimi guna dalam entry ini macam serius semacam je, apa-apa pun Mrs. Mimi hanya nak berkongsi pendapat, kalau korang ada pendapat dan idea nak berkongsi, sila-sila la komen =)

No comments:

Post a Comment

Thanks sebab sudi singgah blog Mrs Mimi yang tak seberapa ni, sila komen my entry untuk memberi semangat...Love u olls!!!