Engagement's Day (Part 2)

Untuk entry kali ini, Mrs. Mimi  nak cerita kisah semasa hari majlis diadakan. Pagi-pagi Mrs. Mimi  dah bangun,  semangat nak buat bihun goreng untuk brekfes...Mana tak ye guna pressure cooker yang 3 minit terus siap masak tanpa perlu rendam bihun itu...jeng jeng...lebih kurang macam ni la rupa bihun yang Mrs. Mimi masak, ingatkan tak pedas. Hah ambik ko pedas kot,budak-budak ni kata...hehehe sory yunk, akak mu tak perasan termasukkan cili banyak sangat.

Gambar bukan yang asli, time masak busy sangat sampai gambar pun tak sempat ambik... gambar dari en. google...huhu


Lepas sediakan brekfes je, Mrs. Mimi cek semua hantaran dalam keadaan baik. Then Mrs. Mimi start tolong ma dan nenek masak. Pastu Mrs. Mimi naik bilik kemas bilik plak...vacum semua....Kemas apa yang patut kat ruang tamu dan iron baju ma dan ayah nak pakai hari itu. haha, banyak plak nak cerita satu-satu pe yang Mrs. Mimi buat pada hari itu...Dipendekkan cerita my lessy pun sampai...Arrrrrrrrghhhhhh!!! " mimi tak mandi lagi ni!!!" kelam- kabut dibuatnya, cepat-cepat siapkan hantaran yang baru ada orang bagi tu, tambahkan bunga yang dah siap-siap buat awal hari itu. Bagi my lessy dan member-member lain makan dulu, pastu cepat-cepat Mrs. Mimi lari mandi jap..hehee...masa untuk makeup!!!


Lepas pakai foudation, mata plak jadi sasaran..

muka ben serius je masa makeup, huhu


makeup by my lessy ben
lashes melentik betul...hehe
yang pakaikan lashes plak my lessy ozzie
hah, siap makeup lagi sambil tunggu turn pasang lashes...hehe...
Hasilnya, selepas di kerjakan oleh dua lessy ku :


jeng jeng
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

ni dah selesai, tu slumber je main peace-peace..hehe

with my luvly sis, along

 Clasmate masa skulah rendah: baju merah : Eza, baju biru :Winda, baju hijau: Haidar



 






Berdebar-debar masa nak turun...
Ketika disarungkan cincin


Ketika selamat sudah menjadi tunangan orang..Aminn

Alhamdulillah..
with my sweet fiancee and my BGFF...
With my exclasmate UNISEL (Dip Biotech)
With hana and yanyan
With hana, yanyan and marsh




exclasmate UNISEL:

Dari kiri: Hana, Ina, Marsh, Alyaa dan Azie



hah, lepas ni turn siapa plak, exclasmate UNISEL

with shasha (my luvly sis) and ehem ehem...sha, lepas ni turn sha kan???hehe

Members skulah rendah (dari kiri: ezza, haidar dan sebelah kanan: winda)

with my mak uda...muda je makcik i sorang ni...hehe
my little sis, achik
with my luvly ma and future in law family

my luvly cazen waney
mereka berdua ini mak duyung, eh silap mak buyung...sebelah along tu my luvly cazen, ecah...
With angah (future sis in laws)
with winda (exclasmate skula rendah)


Okay la, mesti tertanya-tanya, mana plak gambar dengan my fiance ni... 




p/s: Kalau nak tengok gambar lagi, sila lihat di facebook Mrs. Mimi dan kalau nak baca cerita yang berkaitan majlis ini klik nama di bawah..hehe

7 comments:

  1. tahniah lagi sekali ye cik mimi..mudah2an smpi ke jinjang pelamin..t kawen jgn lupe jmput tau ! bagi kad jemputan sekali..hehe

    ReplyDelete
  2. @eima: thanz dear ;)

    @cik ziqa: insyaallah, amin...nanti mimi jmput by kad .... ;)

    ReplyDelete
  3. salam

    jom join ga saya..

    http://queenroszaliza.blogspot.com/2011/04/queenpink-lucky-follower.html

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah..selamat bertunang :)

    ReplyDelete

Thanks sebab sudi singgah blog Mrs Mimi yang tak seberapa ni, sila komen my entry untuk memberi semangat...Love u olls!!!