Engagement preparation

http://www.cute-smiley.com Checklist for my engagement http://www.cute-smiley.compreparation
1. Beli cincin risik dan cincin tunang - DONE

2. Memilih warna tema - DONE
 pink white - for me
pink black- for hi

3. Beli baju melayu for him and sepasang baju for me - DONE
- Kena hantar oter plak dah, nasib baik kain senang nak cari...tambah design baru sikit, baru unik dari yang lain....huhu...

4. Beli barang makeup - DONE
- Decide nak makeup sendiri, tak nak ambik makandam tapi fikir-fikir balik, minta tolong lessy makeupkan jela...hehe...

5. Pilih makandam for makeup- DONE
- My lessy yang makeup nanti...huhu...

6. Membeli barang-barang hantaran tunang - DONE
  • From me
- Sireh junjung (dah beli bahan-bahan nak hias)
- Potpuri + Bekas cincin (DONE)
- TOLSOM (DONE)
- Buah (Sabtu baru beli)
- Coklat (malam ni baru nak buat)
- Kek (
DONE) -sponsor by aunty
- Wallet (jumaat baru beli)
- Jelly (DONE) -sponsor by aunty
- Secret (barang ni dirahsiakan dulu, tunggu majlis berlangsung, hehe)
  • From him
- Sireh junjung (dah beli bahan-bahan nak hias) 
- ARTISTRY (DONE)
- Potpuri (DONE)
- Buah (Sabtu baru beli)
- Coklat 
- Kek (DONE)
- Jelly (DONE) -sponsor by aunty

* Barang akan diupdate jika ada pertambahan

7. Membeli bekas hantaran - DONE

8. Photographer - DONE

9. Menyiapkan paper bag for gift - Still in progress.
- yang ni my mum yang sponsor...thank you so much...

10. Mengemas rumah - Still in progress.

p/s:  Mrs. Mimi rasa entry kali ni, cukup setakat ni... Nanti Mrs. Mimi update next entry plak...Mesti korang nak tahu bila dan bagaimana Mrs. Mimi dan Mr. B beli barang. Doakan semoga majlis berjalan lancar...
http://www.cute-smiley.com

4 comments:

  1. Salam kunjungan.. singgah la ke blog saya ;)

    ReplyDelete
  2. bestnyer..neway tahniah yer.. =)

    ReplyDelete
  3. @Zuwairi Aiman: okay,saya dah singgah... ;)

    @~dyana~ :thanz dear ;)

    ReplyDelete
  4. salam kunjungan....
    singgah yah ke blog sy....:)

    ReplyDelete

Thanks sebab sudi singgah blog Mrs Mimi yang tak seberapa ni, sila komen my entry untuk memberi semangat...Love u olls!!!