Engagement preparation (Part 2)

http://www.cute-smiley.com Checklist for my engagement http://www.cute-smiley.compreparation
1. Beli cincin risik dan cincin tunang - DONE

2. Memilih warna tema - DONE
 pink white - for me
 pink black- for him

3. Beli baju melayu for him and sepasang baju for me - DONE
- Kena hantar oter plak dah, nasib baik kain senang nak cari...tambah design baru sikit, baru unik dari yang lain....huhu...Hasilnya, memuaskan!!

4. Beli barang makeup - DONE
- Decide nak makeup sendiri, tak nak ambik makandam tapi fikir-fikir balik, minta tolong lessy makeupkan  jela...hehe...


5. Pilih makandam for makeup- DONE
- My lessy yang makeup nanti...huhu...Sangat berpuas hati...Thanz babe!!!

6. Membeli barang-barang hantaran tunang - DONE
  • From me
- Sireh junjung (DONE)
- Potpuri (DONE)
- Bekas cincin (DONE)
- TOLSOM (DONE)
- Buah (DONE)
- Coklat (DONE) - ni homemade by my ma, siblings and me...
- Wallet (DONE)- abg ipar tolong carikan...hehe
- Jelly (DONE) -sponsor by aunty 
- GITAR(DONE)-Suprise for him, terkejut dia, siap post dalam fb lagi...Thanks to ANGELIKA...

  • From him
- Sireh junjung (DONE)
- ARTISTRY (DONE)
- Potpuri (DONE)
- Buah (DONE)
- Coklat (DONE) -Alyaa sponsor
- Kek (DONE)- tempah kat Jasmeen
- Jelly (DONE) -sponsor by aunty
- Puding (DONE) - aunty leha sponsor hari majlis dia bagi
7. Membeli bekas hantaran - DONE

8. Photographer - DONE - Marsh dan hanis safwan serta acik
9. Menyiapkan paper bag for gift - DONE
- yang ni my mum yang sponsor...thank you so much...

10. Mengemas rumah - DONE
p/s:  Mrs. Mimi dan Mr. B bersyukur majlis berjalan dengan lancar. Doakan semoga hubungan kami  sampai akhir hayat. Amin...

2 comments:

  1. wah..nak tunang dah.. :)
    bile laa kite dapat bertunang pulak erh..hehe.. :D

    ReplyDelete
  2. @qucachahir : ;)
    Insyaallah tak lama lg tu..hehe

    ReplyDelete

Thanks sebab sudi singgah blog Mrs Mimi yang tak seberapa ni, sila komen my entry untuk memberi semangat...Love u olls!!!