Cup cake

 

 

Bahan-bahan ( 10-12 biji )

  • 2 cawan air panas
  • 1 1/2 cawan serbuk koko
  • 2 3/4 tepung gandum
  • 2 sudu teh baking soda
  • 1/2 sudu teh baking powder
  • 1/2 sudu teh garam
  • 1 cawan mentega
  • 2 cawan gula
  • 4 telur
  • 1 1/2 sudu teh vanilla

Cara-cara

  1. Panaskan oven . Campurkan koko kedalam air panas kacau sebati http://www.cute-smiley.com
  2. Campurkan tepung, garam, baking soda & baking powder dalam mangkuk yang lain.
  3. Pukul gula & mentega sehingga ringan dan gebu. Masukkan telur satu persatu, dan masukkan vanilla. Masukkan tepung dan bancuhan koko.
  4. Sudukan dalam Papercups 3/4 dan bakar dalam 170 degree untuk 18-22 minit. Biarkan sejuk di atas wire rack.. http://www.cute-smiley.com
  5. Hiaskan ikut suka.. 

p/s:Hari ini kita belajar buat cupcake, next time buat coklat plak..huhu http://www.cute-smiley.com

    http://www.cute-smiley.com


    4 comments:

    1. @ ms dyana : comel kn,syg nak mkn..hehe ;)
      tp yg mimi buat xmsuk gmbr,tu gmbr google je...sory,nanti mimi msukkn...if buat cupcake lg sekali.. ;)

      ReplyDelete
    2. @it's my life : buat la,nanti update msuk entry...leh share2...hehe

      ReplyDelete

    Thanks sebab sudi singgah blog Mrs Mimi yang tak seberapa ni, sila komen my entry untuk memberi semangat...Love u olls!!!