Petua orang muda selalu guna

Maklumla, biasanya kalau berkaitan dengan petua je, mesti orang ingat orang tua-tua je selalu amalkan. Sekarang, orang muda pun rajin amalkan petua dari orang tua-tua ni...Mrs. Mimi ada amalkan petua agar kulit muka licin dan lembut..Sambil-sambil kita nak basuh beras untuk masak nasi... Jom cantikkan kulit muka sekali...

Khasiat Air Basuhan Beras:

  1. Bagi anda yang mengalami tekanan darah tinggi, air beras basuhan yang pertama boleh diminum untuk mengurangkan tekanan darah. Minumlah sekurang-kurangnya dua kali seminggu.
  2. Manakala air beras basuhan kedua pula boleh digunakan untuk membasuh muka agar kulit muka lebih licin dan lembut. Basuh muka setiap kali anda membasuh beras sambil berselawat. Amalkan sepanjang masa.

2 comments:

  1. bedak sejuk yg diperbuat drpd beras juga sgt baek untuk kulit :)

    ReplyDelete
  2. baek blender jer beras tuh wat bedak..
    hehehehe

    ReplyDelete

Thanks sebab sudi singgah blog Mrs Mimi yang tak seberapa ni, sila komen my entry untuk memberi semangat...Love u olls!!!