Hantaran Kahwin (Part 2)

Sabtu lepas, Mrs. Mimi  turum KL cari lapik dulang hantaran sambil shopping shawl...Kak ngah dan bakal pengantin (Kak Fea) pun join sekali jalan-jalan, sambil shopping... Shawl dah jumpa, banyak gak kteorang shopping... sampai setiap seorang mesti ada pegang 1 plastik..Iitu pun ada yang masuk kan sekali terus banyak-banyak plastik tu dalam 1 plastik...senang nak pegang..Habis pusing-pusing cari lapik dulang dari tengahari ke malam, tapi warna SILVER, susah betul nak cari... Dari GM plaza ke Chow kit, lepas itu, ke Jalan TAR, kemudian ke SOGO...(redah hujan bagai)...


 Berhenti makan kat FOODCOURT SOGO... Mrs. Mimi makan Yee Mee Sizzling...nyum2!!!
Suka sangat makan yee mee sizzling ni...
Kak ngah makan popiah kerak pe ntah, tapi sedap gak tuh!!! Festime rasa...hehe...Kak Fea makan Asam Laksa....Dia makan pun sampai habis, konferm sedap la tu...huhu...Lepas makan, kak ngah ajak makan ABC plak...Huyaaaaaaaaiii!!! Kembung perut Mrs. Mimi, kenyang sangat dah ni... Tapi ada gak rasa-rasa sikit la...Tak boleh banyak-banyak, kang selsema plak Mrs. Mimi. Maklum la, sekarang musim hujan, dah la sejuk-sejuk, pi balun ABC plak...huhu...Nasib memang, tak ada rasa nak makan, so ambik just rasa-rasa sedikit je...Orang selalu kata, buat basah-basah tekak je...Hahaks (Main bantai je, ntah betul ke tak, Mrs. Mimi pun tak pasti)....Lepas makan, kteorang sambung pencarian " Lapik dulang hantaran" lagi...Kali ini, ke SEMUA HOUSE....Jumpa tapi tak cukup, pastu mahal sangat, macam tak berbaloi je.. Akhirnya, masing-masing bergerak balik kerumah...Mrs. Mimi  sambung mencari pada keesokkan harinya di kawasan berhampiran rumah. Alhamdulillah, maybe tokey kedai tu pun dah kenal kteorang, coz masa along Mrs. Mimi  kawen, tunang hari itu, beli barang kat situ. Lapik dulang hantaran tu pun dah jumpa, murah pun murah, corak sama je, macam tak KL tu...Nasib tak beli kat KL...kalau tak dah membazir....Balik-balik beli barang je, Mrs. Mimi dan Along sambung buat hantaran...Yeah, hantaran dah siap!!! Tingal coklat, buah dan sireh junjung je... Ambik masa dua hari je buat, sabtu lepas dan malam semalam. Alhamdulillah, harap-harap bakal pengantin suka...(abang Shahrul dan kak Rafeah)... Yang lagi 3 tu buat minggu terakhir coz, takut lebam plak buah, beli awal-awal.Sireh plak, layu kalau buat awal sangat. Coklat tak boleh buat awl-awal, kang tak sempat jadi hantaran, tahu-tahu dah habis di makan...hehe...Nanti Mrs. Mimi update gambar-gambar hantaran dah siap tu taw...Tapi ke tunggu lepas majlis selesai, baru boleh publish...Tak suprise la, kalau orang lain tengok...hehe...

2 comments:

  1. hai saye da join awak :)join saye lak http://tayarpancit.blogspot.com/2011/03/signifikasi-anugerah-sam.html

    ReplyDelete
  2. TAYAR PANCIT : Thanz sudi join mimi...

    ReplyDelete

Thanks sebab sudi singgah blog Mrs Mimi yang tak seberapa ni, sila komen my entry untuk memberi semangat...Love u olls!!!