Cuci-cuci mata di Kuala Lumpur

Sabtu 13 March 2011


Semalam sebelum tidur dah terfikir esok nak pakai baju pe ni??nak bawa handbag mana???shawl mana yang sesuai, inner yang mana??? Biasa la, kita kena rancang dari awal, so tak ada la tergopoh-gapah nanti....Dah setle semua...Baru boleh tidur lena...Keesokkan paginya, Mrs. Mimi menuju ke rumah Mrs.Ben menaiki KTM+LRT...best sgt dapat tengok ragam manusia di pagi hari...Ada yang muka baru bangun tidur, ada yang muka masam @ bengis, mugkin dah lambat pergi kerja kot, tak pun awek / balak dia dah tunggu lama..hehe... Hari ini Mrs. Mimi , Mrs.Ben dan Mrs. Ozzie nak keluar "window shoping"... Nak jalan-jalan cari baju Mrs. Mimi sambil usha barang-barang yang lain... Alhamdulillah, sampai pun Mrs. Mimi di rumah Mrs.Ben. Mrs.Ben siap masak sarapan untuk kteorang....Dia masak bihun goreng, nyum nyum...my fevet!!! Mana la Mrs. Ozzie ni tak sampai-sampai lagi...Dia terkandas di rumah sendiri..hehe...kesian u, tak pe i tunggu u babe!!! Lepas makan-makan berjemaah, kteorang start clas pakai "lashes" dulu...Wow!!! Mrs. Ozzie shopping "lashes" banyak ye...macam-macam ada...( macam iklan astro tu,hehe)....Konferm Mrs. Mimi dan  Mrs.Ben suka!!!Dah habis kelas memakai "lashes", kteorang bergerak ke Ampang Park....Kteorang jumpa kasut pink comel ni....




Mrs.Ben    : Ni kasut tunang mimi...
Mrs. Ozzie : Mimi kan suka pink!!!
Mrs. Mimi : Muat ke??Jari kaki je muat kot...hehe
Mrs. Mimi , Mrs.Ben dan Mrs. Ozzie : hahhaahahahha (gelak)

Ozzie nak hadiah ni time kawen dia nanti..hehe
Lepas Ampang Park, kami bergerak ke Jalan Masjid India...Jom naik LRT!!!
Kami dalam LRT, Ben tak ada coz dia yang ambik gambar kami...

Akak ni semangat nak tunjuk demo buat sanggul rambut...
Kat Jalan Masjid India kami menuju ke Jalan TAR....Rambang mata tengok baju cantik-cantik..Tapi  Mrs. Mimi  dah suka dan nak beli baju kaftan tu kat kedai aunty tu, nanti. Semangat je fikir kalau dah dapat baju tu, cantik tak kat badan  Mrs. Mimi nanti...hurm...tak nak rush terus beli, kena tengok dulu kat Shah Alam, pastu kalau tak ada saiz dan warna yang Mrs. Mimi nak!!!...Baru beli kat akak tu... Destinasi kami menuju ke Bukit Bintang, nak beli " gam lashes"....hehe....Misi nak beli dah tercapai..Alamak,perut lapar plak....maka kami menuju ke Mcd...hehe....

sempat tu posing sambil tunggu order sampai,hehe...
muka happy dapat minum ice lemon tea....
Selepas makan, kami berjalan-jalan lagi di sekitar BB...Kemudian, kteorang pergi Pavilion...Jalan punya jalan, pergi ke KLCC...Akhir sekali kami berpisah di Monorail KLCC... tatatatititututu korang... Mereka ke Wangsa Maju, Mrs. Mimi ke KL Sentral...Takecare!!!

Sampai je stesen area rumah , hujan turun lebat sangat...Nasib abang ipar ada, datang jemput cek kat KTM...huhu...http://www.cute-smiley.com

Motif: Dah capai pe yang nak di capai...
MemOry: Best SANGAT, walaupun ada ganguan masa naik bus menuju ke BB... (tak cerita, nanti rosok mood happy)

No comments:

Post a Comment

Thanks sebab sudi singgah blog Mrs Mimi yang tak seberapa ni, sila komen my entry untuk memberi semangat...Love u olls!!!