Selamat Tahun Baru Cina



 Sempena menyambut Tahun Baru Cina, Mrs. Mimi nak ucapkan Selamat Tahun Baru Cina bagi masyarakat cina yang meraikannya. Menjadi kebiasaaan apabila menyambut tahun baru cina, pemberian angpau kepada  orang muda dan kanak-kanak daripada orang tua dan yang telah kahwin.So, Mrs. Mimi belum kahwin lagi, mestila kena dapat kan...Biasanya, kalau Mrs. Mimi ikut ayah pergi beraya dirumah rakannya yang berbangsa cina, mestila Mrs. Mimi tak ketinggalan untuk mendapatkan angpau..hehe...Tak kisah sangat angpau tu, yang penting kita  1 Malaysia mesti sentiasa saling hormat menghormati antara 1 sama lain tanpa mengira kaum atau bangsa. Kalau nak tahun lebih lanjut tentang Tahun baru Cina, Jom baca SINI...




No comments:

Post a Comment

Thanks sebab sudi singgah blog Mrs Mimi yang tak seberapa ni, sila komen my entry untuk memberi semangat...Love u olls!!!