Memasang fungsi "REPLY" komen di blogspot.

Korang nak pasang fungsi "REPLY" komen macam ni.


Senang je, petik jari pun boleh buat...

Langkah 1




Langkah 2

Dengan menggunakan keyboard,


Langkah 3



Salin kod di bawah dan edit pada bahagian yang di bold dengan menggantikan ID blog anda. Untuk mengetahui ID blog anda, sila lihat URL pada page Edit HTML.(rujuk gambar di atas)




Langkah 4

Salin kod yang telah siap di edit (rujuk langkah 3) dan kemudian, paste kod tersebut di bawah atau selepas kod <data:commentpostedbymsg> atau <data:commentpostedbymsg/> kod atau kod <dd class='comment-footer'> (rujuk langkah 2)

Langkah 5

Akhir sekali, klik Preview dan jika tiada mesej Error yang terpapar, klik Save



Credit  to MariBinaBlog
http://www.emocutez.comSelamat mencuba!!!

2 comments:

Thanks sebab sudi singgah blog Mrs Mimi yang tak seberapa ni, sila komen my entry untuk memberi semangat...Love u olls!!!