eh,apa ke benda ye tu???

Suatu hari seorang anak bertanya kepada ayahnya...
ANAK: ayah NGANGKUNG tu ape??
AYAH:NGANGKUNG la nak...
ANAK: yela, pe bende tu??... ?_?
AYAH: main nombor macam kuda, Toto...
ANAK: Owh....
(dalam hati anak berkata, bukan ke kuda tu tak reti main nombor,binatang pun kenal nombor...TOTO??? tu bukan toto yang guna untuk tidur ke...apa ke pelik nya ayah aku ni...)


Padahal, anak dia tahu pasal main-main nombor ni...Masa sekolah selalu dia main...tu yang buat dia pandai matematik....hehehe...setakat main nombor, macam main "BINGO". Guna nombor gak...tapi kalau menang tak la hadiah duit-duit ni...eh, merepek plak aku ni...maklum la, tenagh bosan, semua nak tulis, tu jadi merepek je...

Sapa yang belum tengok NGANGKUNG boleh la serbu CINEMA...seyez memang best, seram, lawak, sedih, happy, semua ada...




Akhirnya, setelah hampir setahun tak tengok wayang...aku berjaya gak pergi wayang tengok movie NGANGKUNG...Habis tengok movie, aku dan si dia (CHENTA) pergi ke Konvokesyen UiTM plak...Cik Ayunie (vokalis ANGELIKA) tu konvo babe...

 Tahniah ayu sebab dah konvo...


Malam tu, kami (A'an, Bard, abg Ngah -Apai-, aku dan orang yang diraikan Ayu) pergi dinner kat AP = Ayam Penyet Seksyen 7, Shah Alam...


ni yang kami order...nasi putih dan ayam penyet...Ekceli ada lagi satu "Udang penyet"...hahahaaks...aku pun tak tahu dan tak pasti penyet tang mana...hehe...
tapi memang enjoy la....pedas tapi sedap...Puas dan kenyang...terima kasih pada yang sudi belanja makan malam kami hari ini...nyum nyum...


4 comments:

  1. hehe rasa nak tengok la cite tu ;)
    ramai kata best kan

    ReplyDelete
  2. mimi..sedap betul nampak ayam penyet tu,

    ReplyDelete
  3. best cte ni...pergi la tengok...tak myesal puye...

    ReplyDelete
  4. sis elyies:mmg sedap pun ayam penyet ni...pe lagi, try la sis...tp budak2 kcik, jgn bg sambal dia...coz pedas sangat...hehe

    ReplyDelete

Thanks sebab sudi singgah blog Mrs Mimi yang tak seberapa ni, sila komen my entry untuk memberi semangat...Love u olls!!!