Binatang pun sayang nyawa!!!

Pagi tadi masa perjalanan Mimi nak pergi kerja, mimi ternampak ada seekor anjing nak http://www.emocutez.com melintas jalan. Mula-mula, anjing tu macam nak redah je, walaupun banyak kereta...(Berani la konon). Tiba-tiba, anjing tu patah balik, dia pusing-pusingkan kepala, macam ni http://www.emocutez.com..."Tak nak aku mati cepat" ni yang mimi agak, anjing tu fikirkan,hehehe...Mungkin, anjing itu melihat ada manusia yang berakal melintas menggunakan jejantas, maka binatang itu dengan segan silunya menggunakan jejantas ketika melintas.http://www.emocutez.com


Jom tengok binatang lain melintas:


 Gajah pun dah pandai nak keluar hutan...
 Tengok, itik pun pandai beratur bila nak melintas...Tak da pun nak berebut-rebut...
Anjing ni bagus, jalan kat tepi jalan je, bukan kat tengah jalan...

Moralnya: Binatang pun sayang nyawa, jadi yang manusia pun pandai-pandai la guna otak kalau nak melintas gunakan jejantas, jangan main lintas je, kang kena langgar, salah siapa???salah diri sendiri juga...


http://www.cute-smiley.com

2 comments:

  1. salam

    hanya ada sesetengah manusia je yang tak reti nak sayang anak diaorang :(

    ReplyDelete
  2. @syira aka sepatu hijaubila la nk bg semua manusia syg ank sndri...
    ;)

    ReplyDelete

Thanks sebab sudi singgah blog Mrs Mimi yang tak seberapa ni, sila komen my entry untuk memberi semangat...Love u olls!!!