Hanya sehelai kertas ke PADANG PASIR

Padang pasir, Gurun Sahara ataupun Mesir mungkin selalu digunakan sebagai istilah untuk tempat yang panas terik...Yang bestnya dapat sauna semulajadi dan free of charges...hahahaks...


KAMI iaitu aku, dia dan seorang rakan sanggup berkorban merendahi panas terik hanya semata-mata kerana sehelai kertas... Bagi aku ia penting walaupun sehelai kertas...kertas itu bagaikan satu bukti untuk penat lelah selama apa yang aku lakukan selama 3 tahun ni....Sejujurnya memang kena ada kesabaran yang tinggi kalau nak berada lama kat sini...Tempat tu adalah:

Pandang je pintu gerbang ni,mesti dah nampak logo tempat yang aku maksudkan kan...
hehe... Ya, UNISEL BJ (main)...Panas sangat kat sini, memang la ada orang cakap ni baru panas dunia belum panas akhirat, tapi aku just nak bagitahu pengalaman aku je...Aku bersyukur sebab aku berpeluang belajar...zaman sekarang pun ada lagi yang susah nak belajar, so kita kenalah bersyukur dengan apa yang kita ada...so siapa yang nak tahu apa aku buat kat sini, baca sampai abis taw...yang agak-agak tak nak tu, aku tak paksa pun...huhu...Sampai-sampai je BJ ni, kami menuju ke cenceleri nak ambik clerance slip pastu dapatkan sekeping kertas...ye yang tu penting bagi aku...selepas ambik no. giliran, aku pun pergi ke library dan fakulti untuk setle kan transkrip...maklum la, dah nak grad...(oppss...terwujud perasaan bangga disitu, maaf semua)...tapi libray staf meeting plak, fakulti tak jumpa, mesti da yang terdetik kata "apa punya student tak tahu fakulti sendiri"...disini saya jelaskan, bahawa berlaku perpindahan fakulti dari shah alam ke BJ...tu yang buat kami tak tahu fakulti sendri...huhu,gila kecian kan...Makan kami bergerak ke UNIT KESELAMATAN, dekat dengan pintu masuk ni, siap pi makan CENDOL lagi...

 Siap ada uncle penjual cendol tu lagi...hehe...

Yang lain dah habis makan, aku tak habis-habis lagi...betul-betul menikmati kot...Bul siap dah basuh tangan, uncle tu plak dah siap nak basuh pinggan...hahaks...my CHENTA still melayan kerenah aku yang nak gambar untuk masuk blog...hehe...THANK HUNY...!!!!


Photobucket

ni time aku tunggu turn, kalau tak silap la...hehe...lupa plak, tapi macam ni la gaya dan perasaan aku masa menunggu tu...

Photobucket
tengok matahari kat atas tu...muka pun nak mehanan panas je...tak tahan... 
HOT!!! 
ni baru betul-betul hot...hehe...

Photobucket
Tengok ramai kan orang tengah tunggu turn, ni baru kat luar, kat dalam tak tengok lagi...siap duduk bersila pun ada...time kat sini aku da jumpe exclasmate aku, 
iaitu mira dan ika...


Aku, ika dan mira...


Photobucket

 Ni la my CHENTA yang temankan sehari suntuk hanya kerana sekeping kertas iaitu 
MY RESULTS....
hehe...Thanz myhuny buny...mesti korang bengang lama sangat nak bagi tahu kertas tu kertas pe...hehe...dah tahu kan, so thank baca sampai ending...keep in touch...LOVE u alll....!!!!

4 comments:

  1. sedapnya makan cendok di tengah2 panas .. memang best.

    ReplyDelete
  2. tahu xpe,panas2 makan cendol..memang nikmat sangat...

    ReplyDelete
  3. salam ziarah comelnya blog..i likee...owh cendol sodap tuu my feberet..

    ReplyDelete
  4. selamat ziarah hanis...
    thanz dear...hehe
    apa lg,serbu kdai cendol cpat!!!!
    ;p

    ReplyDelete

Thanks sebab sudi singgah blog Mrs Mimi yang tak seberapa ni, sila komen my entry untuk memberi semangat...Love u olls!!!