Asuh tabiat makan sejak kecil

Makan, semua manusia dan haiwan kat dunia ni makan, walaupun sekecik KUMAN...kat dunia ni macam-macam tabiat makan orang ada, ingat orang je ke ada, haiwan pun ada la...ada yang tak leh makan sayur, tak makan seafood, tak makan ayam dan sebagainya...kalau haiwan, ada yang makan ikan je, makan sayur je (herbivor), makan daging je (karnivor) ...so binatang atau secara sopannya haiwan pun ada tabiat... 

Sebenarnya, aku nak kongsi tips tapi macam tak layak sangat nak bagi tips ni, lagi-lagi untuk sikecil...maklum la, kawen pun belum ni kan nak ada pengalaman pasal budak kecik, setakat jaga adik, anak sedara ada la...huuhu...dipendekakan cerita, setiap hari aku akan baca metro secara 0n9, pagi-pagi masuk kerja,tu la rutin aku...yela, kalau nak baca kat uma takut dah malas, mana tak ye, balik kerja dah petang sangat...baik baca je 0n9... tak yah selak-selak...hehe...ceh, ketara pemalas disitu...

SAYUR...!!!

Ramai gak sedara, kawan-kawan yang tak makan sayur...aku makan sayur tapi kadang-kadang memilih gak...kegedikan disitu...hehe...
aku SETUJU dalam akhbar metro hari ni yang bertajuk: 

Asuh tabiat makan sejak kecil...

nak tahu lebih lagi, sila baca artikel itu kat link :

Hah, buat yang nak tambat hati suami atau anak sila klik:


SEMOGA MENDAPAT ILHAM UNTUK BUAT SI KECIK DAN BUAH HATI @ SUAMI SUKA PADA SAYUR...

SELAMAT MENCUBA!!!





No comments:

Post a Comment

Thanks sebab sudi singgah blog Mrs Mimi yang tak seberapa ni, sila komen my entry untuk memberi semangat...Love u olls!!!