HaRi yaNg PaNjaNg


Sehari sebelum kejadian, bersamaan 20 ogos tahun gajah, hahaha tipu je,tahun ni la (2010).. Tahun gajah, aku mana hidup lagi, parents aku pun tak hidup lagi taw... Bukan parents aku je, moyang aku, korang semua pun tak wujud lagi time tu...huhu....On the way turun dari ofis, lya taye aku...ni sebahagian dari perbualan antara kami:


Lya: hah, sok kau kuar pergi mane??
aku: tak tahu lagi la, kuar jalan-jalan usha baju raya je kot...
kau??

yang lain biar la dirahsiakan...hehe...

Akhirnya, kami mengambil keputusan untuk keluar bersama-sama dengan pasangan masing-masing...
Lya teringin nak makan SPAGETI~!!! (nyum nyum)...Aku on je,janji makan makanan yang "HALAL" (sebenarnya dah terliur bila sebut SPAGETI, i love it!!!)

Hari kejadian berlaku pada 21 ogos 2010 bersamaan hari sabtu...jeng jeng...


Pukul 3.45 petang, pasangan ku pun sampai di teratak singahsana ku...(ayat tak leh blah)...Destinasi seterusnya adalah menuju ke teratak Lya...tapi berhenti sebentar di PETRONAS...buat pe lagi kalo bukan mengisi minyak motor, tak kan mengisi perut plak....huhuhu....eh, lupa plak nak bagi tahu korang yang kami berempat nak berbuka puasa di Kajang...naik motor pergi Kajang???
tak ada la, naik kereta dengan mereka...Motor simpan dalam poket, macam poket DARAEMON...hehe
(padahal tumpang kat rumah Lya)...

Ketika di dalam kereta:

Keadaan seperti masing-masing tidak tahu untuk berkata apa...ceh, skema plak ayat aku...maksudnya tak tahu tajuk apa yang boleh atau sesuai di borakkan...Akhirnya, kami berkomunikasi tentang misi utama kami ari ini, iaitu....

Tajuk utama: NAK BUKA PUASA DI MANA???


Menuju ke destinasi utama iaitu BBQ CHICKEN, KAJANG...

Awal sangat kami sampai, selepas booking @ tempahan...kteorang pun berjalan-jalan tanpa tujuan....

Aksi- aksi kami ketika bersama-sama:



aLYaa @ YaYa with AjiB


With the one of the IMPORTANT person in mylife


Mereka berdua lagi... (aLYaa dan AjiB)

 With him again..
(Sebenarnya aku ingat aku je dalam gambar ni, sekali snap, gambar dia pun masuk gak,hehe...nak gak ye HuNy BuNy)



Setelah, beberapa minit menunggu... makanan pun sampai sedikit demi sedikit...


air dan kurma yang sampai dulu...lagipun berbuka dengan kurma kan sunnah Rasulullah..


Penuh meja dengan makanan...







SPAGETI habis, ganti dengan pasta... boleh la, janji kenyang...



hah,nak tahu menu kami berempat:



sebenarnya ada lagi, ni baru set BBQ belum yang promotion punya, tapi macam panjang sangat je...hehe so simpan jela ye...tapi asam pedas dia boleh tahan la...daging gulai dia pun boleh tahan...semua OKAY OKAY sahaja...


hah,ambik ko resit menjela-jela panjangnya....

Lepaskan makan kami berempat gerak ke Putrajaya...







Besar pasu dari aku...huhuhu... tergelam aku kalo dibandingkan dengan pasu ni...

makan SECRET plak, huhu...betul-betul nak mengemokkan je...
hehe...



Pastu kami pergi ke I-CITY plak tapi gambar tak da kat aku...
nanti kalo dah da, aku update bagi semua tengok...



2 comments:

  1. woooo..bestnye time ni kan..? nanti repeat lg kay?

    ReplyDelete
  2. @Nur Alyaa Ibrahim: best kot....habis jalan2 kaw2 puye....

    ReplyDelete

Thanks sebab sudi singgah blog Mrs Mimi yang tak seberapa ni, sila komen my entry untuk memberi semangat...Love u olls!!!