Teman Baru!!!


5 Januari 2010 (Selasa)

Suatu petang yang bosan,sedang syok aku menghabiskan masa dengan menonton TV...Ala,cerita cucu bentong kat tv9 tue...Dekat di hati...hahaha..eh,promote tv9 plak...Sorry ni bukan iklan tv9 ye...Disambungkan cerita yang sebenar, Ma & ayah buat suprise.Nak tahu suprise pe???
Hah,ceritanya bermula bila ayah & ma balik dengan 1 kotak...hurm cbe teka ada ape dalam kotak tu??? bukan kotak kosong taw...isinya berat...ada telinga,ada mata,ada hidung,ada kaki,ada tangan,ada mulut..
Alaaaaaaa,lambat sangat la korang...


Jawapannya dua ekor rebit baru...hahahahaha~



My New Pets


       LULU & COCO
(eh2,main kiss plak erk...pandai pose plak tue)


LULU

Ni la LULU...mana datangnya nama LULU ni... Alkisahnya begini, bulu LULU ni tebal & gebu, sebiji macam bulu kucing parsi...hehe...comel sangat-sangat... Disebabkan bulunya yang tebal & gebu tue la, ateh bagi idea nama nya LULU...Ekceli,aku xkisah nama rebit ni...janji terubat rindu aku kat SPARK & SPARKLE...yang hilang di larikan orang yang tidak bertanggungjawab...(skema la plak)...Yang si LULU ni betina, pemalu kot..mana tak ye...susah betul nak take pixa, main lompat-lompat plak, tahu la arnab...huhu...kejap ke sana, kejap ke sini,ke naik atas, kejap turun bawah...ikat kang!!! hahaha
aku gurau je,tak sanggup kot, cayang la....


COCO

Alkisah sang arnab bernama COCO...COCO nama diberi, datang dari kedai apek dekat pj town...terhasil akibat persenyawaan antara dua ekor arnab...huhu...biology plak...sudah-sudah la merepek...Okay la,mesti korang nak tahu,mana plak datang nama si COCO ni. Nama terhasil akibat bulunya yang coklat ala-ala koko...Beliau ni, jantan...Beliau ni agak manja, baru je sehari dengan aku, tapi bila aku datang je nak tengok...dia plak yang lompat sana, lompat sini...belum bukak cage lagi, bila dah bukak, bukan main nak manja-manja dengan aku...dan yang paling menarik sekali, beliau ni macam suka take pixa...siap pose lagi~!!!

No comments:

Post a Comment

Thanks sebab sudi singgah blog Mrs Mimi yang tak seberapa ni, sila komen my entry untuk memberi semangat...Love u olls!!!